Informasjon fra Arne Chr og Terje til foreldre og utøvere i 4-6klasse gruppa

Postet av Dag Mørk Sveaas den 29. Nov 2015

Generell informasjon til løpere og foreldre i gruppa 4.-6. Klasse

Endelig er skisesongen i gang og det er utrolig morsomt at det er så mange barn på trening. Siden gruppa er så stor, blir det stor spredning og større utfordringer for oss trenere å se hver enkelt utøver. Vi forsøker å følge opp hver enkelt, men ser at motivasjonen blant barna varierer fra gang til gang. Dette er helt naturlig, men fører ofte til at vi må bruke forholdsvis mye tid på de minst motiverte ift resten av gruppa.
Vi skulle derfor ønske oss at noen av foreldrene har mulighet til å være med på treningene for å bidra til å samle hele gruppa og motivere hele gjengen.
Dersom noen av foreldrene vet at barna trenger ekstra motivasjon, er det fint om disse kan bli med på treningene. Dette vil bety mye for barna som trener, og vil nok også virke motiverende for de andre barna også!
Dersom dette blir vanskelig, er det mulig vi bør sette opp en liste over hvem som hjelper til på de forskjellige treningene.

Utover sesongen blir det relativt jevn fordeling mellom skøyting og klassisk. For å gjøre treningen enklere, og da spesielt teknikktreningen, er det viktig med riktig lengde på ski og staver.
Husk at det er viktig at barna vokser "ut av" og ikke "inn i" ski og staver!
Her er et par tommelfingerregler:

-staver, klassisk; kroppslengde minus 30 cm
-staver, skøyting; kroppslengde minus 20 cm
-ski, klassisk; kroppslengde pluss 20-25 cm
- ski, skøyting; kroppslengde pluss 5-10 cm

Staver kan kappes til ønsket lengde ved å ta av håndtaket i varmt vann og kappe staven forsiktig med baufil (ikke kappe staven nede ved trinsen!). Limes fast igjen med limpistol.
Stram reimene på stavene slik at de sitter godt på hånda!
Spør evt på trening dersom dere lurer på noe ift utstyr.

Husk også å ta av skismøring dersom det er skøyte-trening.
Ved klassisk trening er det viktig at foreldrene er med og smører skiene før treningen starter. Si fra hvis dere trenger hjelp, men forsøk i så fall å møte opp 10-15 min før treningen begynner.

Vi ses på trening!

Arne Chr og Terje


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.